joi, 15 aprilie 2010

Povestiri din taxi

Urc in taxi, pornesc placa privind destinatia, soferul, evident, incearca sa o ia pe alta ruta, ii indic directia corecta, sunt obisnuita. Elementul de noutate il constituie discutia soferului la mobil cu iubita. Vorbeste incetisor, cat sa ma calce pe nervi. Conduce cu o singura mana, incet. Nu ma iau de el, caci e rrom. Prind franturi de discutie: "Te-am sunat, mi-ai raspuns nervoasa. Da, erai nervoasa". Ma scoate din sarite, caci abia sopteste, oricum nu inteleg nimic, pana la urma nici nu ma intereseaza povestile lui de dragoste, insa din cand in cand plescaie, probabil simte nevoia din cauza soptitului. Ii fac semn la fiecare intersectie incotro sa o ia. Aproape de destinatie, ridica glasul treptat catre iubita: "Sunt ocupat". Si inchide. Apoi, cu un aer neutru, ma intreaba: "Unde mergem"? Cati nervi sa ai, cand esti in intarziere, iar soferul a prins toate semafoarele pe rosu in ultimul moment, astfel incat sa nu reactionezi cand indragostitul realizeaza ca are client in masina exact inainte de destinatie? Multi, pe care, evident, i-am avut. L-am intrebat razand: "Probleme"? Imi raspunde rusinat: "Am inchis mobilul o ora, iar ea si l-a inchis toata noaptea. Figuri. Atata ne-a mai ramas, pe criza asta". Zambesc.

6 comentarii:

 1. Din nou iti spun, scrii adevarate mici proze! Pe bune! :) Felicitari!

  RăspundețiȘtergere
 2. ca de fiecare data nu e postare pe blog, e literatura! cred ca ar merge unica treaba, pe care am facut-o eu acum doi ani, cind urcam mai zilnic in taxi, in drum spre spital la mami sau inapoi. Spuneaam unde am de mers, intrebam cit costa, ca familia mi-a dat atitia bani, adica exact costul cursei! si asa nu am avut niciodata surpriza sa ma plimbe prin bucuresti, ba erau fericiti, cind iesea pretul de pe aparatul lor un pic mai mic!!!!ce e drept, probabil pe accentul meu, care oricum nu e de zona de regat, intrebau imediat, de cind nu mai stau in romania!

  RăspundețiȘtergere
 3. Buna
  Numele meu este Iacob Constantin si va scriu pentru a va propune sa facem un schimb de linkuri - 3 way link exchange - in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://iasi-lantul-amintirilor.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Iasi (fara diacritice).
  Daca doriti sa facem schimbul doresc sa-mi spuneti titlul linkului dumneavoastra.
  Va doresc toate cele bune.

  RăspundețiȘtergere
 4. Buna ziua
  Va deranjez pentru a va propune sa facem un schimb de linkuri - 3 way link exchange - in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://i-love-iasi.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Program liga 1
  Astept raspuns de la dumneavoastra indiferent daca acesta este pozitiv sau negativ. In caz ca sunteti de acord trimiteti-mi um mail la adresa iacob_ctin@yahoo.com cu titlul pe care il doriti si linkul
  O zi buna va doresc

  RăspundețiȘtergere