duminică, 16 august 2009

Nu e daltonist!

Sa fie clar, sotul meu nu e daltonist. Confunda insa rozul cu portocaliul, iar asta ma zapaceste total, cu trei fete in casa. Daltonistul confunda rosul cu verdele (nu culorile complementare, in general, cum se crede) sau rosul cu anumite nuante de albastru. Asa ca, fara o incadrare clara, ramane doar o chesiune de simplu amuzament, caci imaginea unui barbat zapacit in fata unui dulap cu haine pentru femei nu poate starni decat un zambet cuminte. 
Cand eram mica ma gandeam ca poate eu nu vad culorile asa cum le vad ceilalti. Adica, de exemplu, eu pot vedea albastru in loc de galben. Dar daca eu am fost invatata ca albastru se cheama galben, asa ii spun si gata. Si-mi imaginam un peisaj cu nori verzi si soare albastru, intr-o lume fara cusur. Poate chiar asa vad, caci cine poate testa?

7 comentarii:

  1. Ce bine ca nu sunt singura....noi avem o mare problema cu griul, verdelde si kakiul...le incurca ingrozitor! Am ajuns sa apelam la "arbitrii" pentru o pereche de pantaloni gri despre care el zice ca sunt kaki....oricum...are si el dreptate...barbatii sunt ca windows-ul...cunosc niste culori stas....nu nuante. El rade mereu de mine cand vorbesc despre nuanta piersica : "frate, piersica e fruct, nu culoare!" Acum, are si el dreptatea lui!
    Mi-a facut placere sa-ti citesc postarile

    RăspundețiȘtergere
  2. Oana, super, pe-asta cu griul si kakiul nu o auzisem!!! Stai ca-i dau sa citeasca, na!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna.... vezi ca cineva te bruiaza rau de tot....mi-ai lasat un mesaj si daca fac click pe ceea ce-mi apare mie "ganduri mici" imi apare o chestie super ciudata pe care mi-o blocheaza automat ca fiind spam...ceva cu religia...etc.....daca vrei da-mi un mail si-ti pun pagina sa vezi si tu ce apare...nu stiu cum se intampla chestia asta, dar de la mine din blog...daca incearca cineva sa intre catre blogul tau apare idiotenia aia...incearca si tu sa accesezi linkul tau de la mesajul pe care mi l-ai lasat sa vezi ce-ti apare

    RăspundețiȘtergere
  4. Ha, ha, ha, super! Acum am vazut ce-ti intra tie...

    RăspundețiȘtergere
  5. Acu am apucat sa citesc si am ramas siderata... Ori suntem maritate cu acelasi barbat, ori asta e un sindrom mai des intalnit decat se crede, daltonism modificat - si al meu confunda rozul cu portocaliul!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Simona, super, ma bucur ca ma intelegi...

    RăspundețiȘtergere
  7. acum inteleg de ce la nunta la noi a aparut nashul in camasa portocalie, dupa ce-ti expliucasem ca tinutele noatre erau pe bordeaux si roz:-))

    RăspundețiȘtergere