luni, 24 august 2009

Tulburarea folosintei locuintei

In cazul in care, de exemplu, la ora 16.00, vecinul de deasupra ta asculta muzica la maxim, nu te lasa impresionat de celebra expresie "nu e ora 22, deci nu tulbur linistea publica". In codul penal exista o infractiune (pedepsita cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda!) numita "tulburarea folosintei locuintei", ce consta in fapta prin care se tulbura, in mod repetat, folosinta locuintei locatarilor dintr-un imobil, ori prin care se impiedica normala folosinta a locuintei. Pentru a fi considerata infractiune, fapta trebuie sa aiba un caracter repetat (sa fie infaptuita de minim doua ori). Tot aici se inscriu si fapte precum raspandirea unui miros neplacut ce patrunde in casa ta ori pe scara blocului, intreruperea nejustificata a apei sau luminii, aglomerarea de mobila si obiecte intr-o camera de trecere, impiedicand astfel circulatia prin acea camera, impiedicarea accesului in locuinta etc. Prin printarea textului din codul penal am convins un vecin galagios tare sa nu mai ascute muzica la maxim cand mi-era lumea mai draga (dormeau copiii sau ascultam eu insami muzica la un nivel normal de decibeli). Succes!

2 comentarii:

  1. Ce bine mi-ar fi prins acum 5 ani postarea ta. Nu stiam ca exista un astfel de articol in codul penal, motiv pentru care bebelusa mea a stat intr-un zgomot infiorator de la 2 luni si pana aproape de 7. Si totul multumita vecinului care a amenajat apartamentul timp de 5 luni, cu daramat pereti, taiat, gaurit si tot restul. Si asta aproape zilnic, in vreme de iarna.
    Am sunat la politie si mi-au spus ca daca e inainte de ora 22 nu se considera tulburarea linistii publice si nu am ce sa fac. M-au trimis, cum s-ar zice, la plimbare.
    Ce bine mi-ar fi prins sa citesc asta acum 5 ani...

    RăspundețiȘtergere
  2. vecina de deasupra care studiaza la vioara ZILNIC se pune?da,peretii sunt subtiri si abia am ajuns cu ea la compromisul de a lasa copilul sa isi faca siesta intre 15 si 17.

    aia nu inseamna ca la noua seara nu auzim scartzaituri, ca e si incepatoare:-)

    RăspundețiȘtergere