luni, 1 martie 2010

Miroase a ceva tot timpul.

Azidimineata, la servici, mirosea a clor in toaleta. O colega isi spala pantofii la chiuveta. I-am spus, ametita: "Ce miroasea a clor!". Ea, fericita: "Nu mai am miros de 7 ani". Si dialogul continua, cum ii sta bine unei discutii in fata wc-ului: "Nici mama mea nu a avut miros, vreo 7-8 ani", ii spun. "I-a revenit tot dupa o raceala, asa cum l-a si pierdut". Ea, calma : "Asa mi-a spus si mie doctorul, ca revine dupa 7-8 ani, deci mai am putin". "Aha", spun si plec usor incurcata, caci credeam ca mama mea e unicul caz rezolvat de natura in domeniu.
Sa intelegem de aici ca natura reda mirosul pierdut al omului dupa 7 ani. Si mirosul de zambile, ghiocei, frezii, branduse etc. dupa un an. In fiecare an. Si in fiecare an adica e primavara. Zau ca ma bucur. Miros florile pe care le-am primit azi, de la diversi colegi, aproape in fiecare minut. Treaba asta cu mirosul e grozava.

5 comentarii:

  1. azi am vazut si eu branduse!!!!pun pe blog!
    si-n casa miroase a pateuri calde cu branza;-)

    RăspundețiȘtergere
  2. sper prin o minune ca reusesc sa trimit un comentar, ca mi-am inodat mintile de cind tot iincerc!!! apropo mirosuri, in mod cu totul ciudat azi mi-a mirosit totul a ciine ud!! in ciuda noului parfum incercat azi! poate unde mi-a povestit mircea ca a visat ca il musca un ciine, drept care el a dat toata noaptea din picioare, cica alunga ciinele!

    RăspundețiȘtergere
  3. recunosc, nu stiu cum am reusit, te pomenesti ca imi reuseste din nou. Ar fi minunat, scrii frumos si cu talent, repet, ai oricind sansa sa devii o buna jurnalista! de ce nu incerci la vreun ziar? o rubrica cit de mica!

    RăspundețiȘtergere
  4. Roxana, pe un iris mic, mic.
    Lumi, si la noi au inflorit brandusele, galbene, albe si mov.
    Vergi, bine-ai venit! Ma bucur ca reusesti sa postezi, in sfarsit. Ciudata faza cu mirosul de caine, cine stie ca a declansat parfumul in creier?

    RăspundețiȘtergere